Wat heb je nodig?
– 1 forel per persoon
– 4 pakken grof zeezout
– kruiden
– peper en zout en een scheutje Provencaalse kruiden
– water
– limoen of citroen
– dille
– braadslee of bakplaat of ovenschaal
Wat je doet:
Verwarm de ( hetelucht ) oven op 240°C
Spoel de forel af onder de kraan. Strooi in de lege braadslee 1 pak zout ( niet zomaar strooien , maar een beetje de maat van de forel ) zie foto’s ( Onderaan de pagina staat in foto’s uitgelegd hoe dit te maken )
Druppel nu wat water over het zout, en druk goed aan. Strooi nu het 2e pak zout erover en herhaal de vorige stappen.
Snijd met een groot mes de forel in , zoals je doet met een pitabroodje 😜. Vouw voorzichtig de forel open en leg hiertussen wat takjes dille, de limoen en strooi wat zout en peper en een scheutje Provencaalse kruiden. Vouw de forel weer terug dicht en leg in de braadslee op het zout. Strooi nu het 3e pak zout over de forel en tussendoor druppelen met water en aandrukken. Doe dit wel voorzichtig anders druk je de forel kapot. Als laatste het 4e pak zout ook weer met druppelen en aandrukken.
Zet de braadslee in de voorverwarmde oven, en bak af in 25minuten.Als hij klaar is, kun je de zoutkorst VOORZICHTIG!!! losbikken met een lepel. Veeg voldoende zout weg van de forel en smullen maar!!! Enjoy !
( Je snapt dat het zout daarna weggegooid word, he ! Het is dus voordeliger als je een hele grote vis bakt of meerdere kleine. In mijn geval heb ik een gekozen voor een kleine vis, aangezien ik de enige hier in huis ben die van een visje smult )