Traybake zalm, krieltjes, spruitjes en pompoen

Wat heb je nodig:

  • 2 zalm filets ( ongeveer 300gram )
  • 350gram geschrapte krieltjes
  • 350gram spruitjes
  • Halve flespompoen ( van de andere helft kun je lekker pompoen soep maken,  dit recept staat ook online J
  • 2 uien
  • 2 limoenen ( of citroenen mag ook, ik vind zelf limoenen lekkerder hierbij )
  • Snuf peper en zout

Wat je doet:

Schil de spruitjes, en kook ze samen met de krieltjes  ongeveer 15 minuten, zodat ze nog een lekkere “bite” hebben. Intussen snijd je de halve pompoen, in blokjes Snijd ook de uien, in mooie dunne ringen. Verwarm de oven voor op 180 graden ( heteluchtoven )

Maak nu de tray ( ovenschaal ) klaar, leg een bakpapiertje erin en druppel wat olijfolie erin. Neem nu de zalmfilets en leg ze op de huid op een bord, strooi peper en zout erover, leg ze in de tray in de olie. maar dan nu met de huid bovenop.

Als de groenten gekookt zijn, leg je die bij de zalm in de tray en bestrooi met de ui en pompoen, je kunt er ook nog extra groente aan toevoegen, ik heb er ook nog wat paprika aan toegevoegd. Als laatste nog toevoegen; wat peper en zout  Snijd nu de limoenen aan plakjes en leg die in de tray erbij.  Zet hem in de oven en bak in ongeveer 15minuten de traybake klaar. ( De zalm is gaar als hij niet meer glazig is, hij moet mooi roze zijn )