Vispotje met zalm, kabeljauw, mosselen en gamba’s

Wat heb je nodig:

  • 150gram zalm
  • 150gram kabeljauw
  • 150gram mosselen
  • 150gram gamba’s
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 100gram sperzieboontjes
  • 100gram prei
  • 100gram bosui
  • 0,5 dl witte wijn
  • 200ml room
  • 2 takjes dille
  • Snuf peper en zout ( en eventueel nog andere kruiden die je lekker vind )

Wat je doet:

Kook de sperzieboontjes kort in een pan met een klein laagje water. ( de boontjes garen verder als ze in het potje bij de vis gaan in de oven )

Spoel de visjes af, met koud water en dep voorzichtig met keukenpapier. Snijd de zalm, kabeljauw ( of een andere witvis ) in reepjes. Kruid ze met peper en zout.  Snijd nu de prei, ui en bosui in ringen en hak de knoflook.

Verwarm wat olie in de pan en fruit de ui, bak daarna de knoflook mee. Doe nu alle gesneden groenten in de pan erbij en daarna voeg  je de vis toe en bak voorzichtig even mee.   ( dus NIET ROEREN, want dan verpulvert je mooie vis  ) Giet de wijn en de room erbij, voorzichtig doorscheppen, en breng aan de kook.  Als laatste strooi je er wat verse dille overheen.

Dit gerechtje is lekker met zilvervlies rijst of risotto.

Variatie: je kunt er ook nog doperwtjes en worteltjes bij voegen als groente 

( kook die tegelijk met de boontjes even kort )